Workshop Veerkracht en Zelfcompassie Maandag 13 mei 2019 Haarzuilens (Utrecht)

Bijgewerkt op: 5 mrt. 2019


Hoe ontwikkel jij de veerkracht die nodig is, om de jouw kenmerkende energie, empathie en creativiteit optimaal te benutten in je werk als coach of hulpverlener?


Coaches en hulpverleners ontlenen hun bevlogenheid aan het verlenen van hulp en er voor anderen te zijn. Zij putten uit onze natuurlijke aanleg om verbinding te maken en de hand uit te reiken naar anderen.

Tijdens deze inspirerende workshop olv Renée van der Vloodt (Psychotherapeut en Coach, praktiserend in de UK) leer je voor jezelf te zorgen terwijl je er bent voor anderen. Je leert op een duurzame manier uit je eigen diepe bron te putten door het ontwikkelen van liefdevolle aandacht. Het effect is transformerend.


De workshop Veerkracht en Zelfcompassie is een praktische en ervaringsgerichte dag die niet alleen een waardevolle aanvulling is op de gebruikelijke cognitieve benaderingen maar het maakt ook een integraal onderdeel uit van wat nu de ‘new wave in therapy’ genoemd wordt.


We leven in een tijd van haast en versnipperde aandacht. Perfectionisme en zelfkritiek ondermijnen vitaliteit. Wat kunnen we daaraan doen? Als we onze eigen twijfels, teleurstellingen, verdriet of angst werkelijk leren voelen, dan dient zich de kans aan om diezelfde liefdevolle aandacht die we aan cliënten geven ook met onszelf te delen.

De ontwikkeling van zelfcompassie komt ons gemoed en onze gezondheid ten goede.

De conclusies van de vele onderzoeken naar het positieve effect van zelf-compassie op onze vitaliteit en veerkracht, o.l.v. professor Kristin Neff, bevestigt eeuwenoude wijsheid. De ontwikkeling van zelfcompassie komt ons gemoed en onze gezondheid ten goede.

Tegelijkertijd verdiept en verrijkt het onze verbondenheid met anderen.


De erkenning en (lichamelijke) ervaring dat kwetsbaarheid hoort bij het mens zijn en hoe het ons verbindt, vergroot de effectiviteit van jou als coach en hulpverlener.

Kostendekkende bijdrage €130,-* incl lunch bij inschrijving voor 29 maart. Ná 29 maart €150,-

  • Datum Maandag 13 mei

  • Tijd 09.30 tot 16.30u

  • Locatie Hoeve Wielrevelt, Thematerweg 10, Haarzuilens

* Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Vereniging Human Givens Nederland. De Vereniging Human Givens Nederland heeft geen winstoogmerk. Wij organiseren activiteiten ter professionalisering van onze leden en stellen deze graag open voor andere geïnteresseerden.voor meer informatie en inschrijving kijk op website https://humangivenscounseling.nl/ of mail info@humangivenscounseling.nl