top of page

Mindfulness 'is not rocket science'

Bijgewerkt op: 10 meiDe woorden van Apollo 14 Astronaut Edgar Mitchell leren ons iets over het effect van gewaarzijn. Zie citaat onderaan blog. Echter om dit effect te ervaren hoef je geen raketgeleerde te zijn.

Mindfulness is not rocket science. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om de effecten van mindfulness te begrijpen en ervaren.

Veelbesproken zijn de wetenschappelijk bewezen positieve effecten van mindfulness beoefening. Het verbetert onder meer onze creativiteit, het vergroot onze veerkracht, het versterkt ons immuunsysteem en empathisch vermogen. We leren werken met de energie van spanningen en emoties waardoor we meer rust, vertrouwen en ontspanning gaan ervaren.

Mindfulness beoefening is eenvoudig de effecten zijn verstrekkend.

Mindfulness helpt ruimte scheppen in onze emoties, gevoelens en denkprocessen. Mindfulness helpt ons te gaan voelen en ervaren dat we méér zijn dan dat. Dat we deze processen in onszelf kunnen observeren. Deze ruimte brengt behalve de genoemde positieve effecten tevens een opwindende vraag naar boven; ‘wie observeert?’

Mindfulness schept ruimte die je verder kunt exploreren.

Hieronder de woorden van astronaut Edgar Mitchell die met de Apollo 14 in 1971 een maanlanding maakte. Op de terugreis naar de aarde had hij een ervaring die zijn kijk op zichzelf, op zijn leven en het leven op aarde voorgoed veranderde. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen en zélf te ervaren waar Edgar Mitchel op doelt.

Mindfulness verruimt ons gewaarzijn daarvoor hoef je geen raketgeleerde te zijn.

Citaat Edgar Mitchell Apollo 14 Astronaut;

“Increasing knowledge is one thing and increasing self-awareness is another. Start to explore individual potential. Recognize that the ego structure that we consider ourselves is not the highest form of knowing and understanding, that we can transcend far beyond that. And, when we do transcend beyond that, we start to see all the right answers. We start to see what we each need to do, personally, in order to contribute more fully to the stewardship of the Earth and to contribute more fully to the whole.”


Vrije Vertaling:

Groeien in wijsheid is het ene, groeien in zelfbewustzijn het andere. Begin met het onderzoeken van jouw groeipotentieel. Herken dat het ego dat je geleerd hebt gelijk te stellen aan wie je bent, niet de hoogste vorm van ervaren en begrijpen is. Je bent in staat het ego met al zijn geconditioneerde patronen ver te overstijgen. En als je dat doet begin je de juiste antwoorden te zien. Je ziet wat jij en ieder van ons zélf kan doen om bij te dragen aan het welzijn van de aarde en alles wat daar op leeft.

Ga je mee op exploratie? op donderdag 21 september start de expeditie. Klik voor meer informatie op de link.bottom of page