top of page

Mindfulness zweverig? Integendeel! Het zet ons juist met beide benen stevig op de grond.

Bijgewerkt op: 8 meiOnze ongetrainde mind is als een vlieger overgeleverd aan de grillen van de wind.

We kennen het allemaal. Een hoofd vol gedachten, plannen, zorgen en verwachtingen over de toekomst (die nog moet komen) of over het verleden (dat is geweest). Onze ongetrainde mind is als een vlieger waar we maar achteraan blijven hollen. Volledig overgeleverd aan de grillen van de wind worden we uit het huidige moment getrokken. We zweven als het ware in het luchtledige. Het huidige moment is de enige plaats waar we werkelijk zijn. De wind staat hier symbool voor de prikkels waaraan we onophoudelijk onderhevig zijn en onze automatische patronen die we onbewust geneigd zijn te volgen. Onder invloed van de pandemie en de crisis die we wereldwijd ervaren is de wind inmiddels uitgegroeid tot een flinke storm. Het beoefenen van Mindfulness heeft vele voordelen, je vindt het oog van de storm in jezelf.


We leven in een 'PAID' maatschappij met een verhoogd stressniveau.

De Pandemie en de crises brengen veel zorgen met zich mee, we ervaren Prestatiedruk, een Aanhoudende stroom van emoties, gevoelens en gedachten waar we geen invloed op lijken te hebben, we voelen Angst. We worden overladen met Informatie met vaak een negatieve strekking en onze ongetrainde geest ontwikkelt zich door al deze prikkels als een expert in Distractie, oftewel is steeds makkelijker afgeleid. Het effect van deze staat van zijn is een verhoogd niveau van stress in het lichaam. We staan soms ongemerkt voortdurend in de overlevingsmodus.


Langdurige stress verstoort de natuurlijke balans, we raken uit verbinding en gaan zweven.

Deze stressresponse (de overlevingsmodus) beperkt ons denkvermogen, we verliezen de nuance, het belemmert ons immuunsysteem, we staan minder in contact met onze kwaliteiten, we maken moeilijker contact met de ander (het is immers onveilig), we raken het zicht kwijt op het grotere geheel....etc. Als het stressniveau lang aanhoudt raakt de hormoonbalans permanent verstoord en staan we continue in de overlevingsstand. We gaan volledig uit verbinding, met onszelf, met de ander en met de omgeving. Kortom…..we gaan zweven!


Het trainen van aandacht brengt je met beide benen op de grond, terug in het moment, in verbinding met jezelf, de ander en de omgeving.

Wil jij meer rust en ontspanning ervaren? Leren omgaan met de energie van spanningen en emoties? In contact blijven met jouw helder denkvermogen en kwaliteiten in elke situatie? Wil jij je beter leren concentreren en je geheugencapaciteit vergroten? -beter samenwerken? Wil jij pro-actief en vriendelijk blijven reageren ook in stressvolle situaties? Wil jij onder grote druk in staat blijven het hele plaatje te zien en op basis daarvan beslissingen maken die duurzaamheid bevorderen? Wil jij uit de overleefmodus terug naar de leefmodus?


Met Mindfulness stap je uit de automatische patronen van de overleefmodus, je voelt je meer vitaal, wendbaar en veerkrachtig!

Behalve alle bovengenoemde effecten heeft onderzoek bewezen dat leven met aandacht meer rust, positiviteit en gevoelens van geluk brengt.

Start met het trainen van jouw aandacht en verleg je focus van 'mind full' naar Mindful. Zo breng je de verandering die jij wenst.

Nieuwsgierig naar wat Mindfulness voor jou kan betekenen?

Klik op de knop voor meer informatie over de Mindfulness Plus training Veerkracht

en neem contact met mij op. Ik vertel je er graag meer over!


De training start weer in april en in september 2023bottom of page